úterý 8. února 2011

Sihanoukville

       Toto město je turistické letovisku na jihu Kambodži, u pobřeží. Cesta sem byla trošku drsnější. Autobus byl ok, ale hlavní Kamodžský tah, jakoby hlavní silnice (jenže taky jediná silnice :D) měl po většinou cesty úroveň silničky z Vodrant do Souňova. Prostě něco mezi silnicí a polní cestou. Jeli jsem od 7 ráno do devíti večer. Dorazili jsme dost utahaní, s tím, že na první noc vezmeme cokoliv a pak něco najdeme. Ale ouha - probíhají oslavy nového roku a všude mají plno. Bereme tuk tuk a projíždíme Všechny možné hotely a guesthousy, všude plno až na takovou díru, kde bych se nezul, za nesmyslých 10 dolarů. Hledáme marně dál a nakonec se vracíme do díry. Recepční je silně pod vlivem marihuany, možná i něčeho jiného. Bojíme se opustit zavazadla. Přečkáme celkem nečekaný slejvák, najíme se před hotelem. Musím spát s Milanem v posteli (víc volných pokojů neměli). Kupodivu se zmožen po náročné cestě i trochu vyspím.
     Vstaneme a snídáme na pláži. Mají tu pečivo - bagety. Předchozí den jsem kontaktoval jedinou zdejší couchsurferku, 55 letou British lady. Zašli jsme k ní na hotel (je majitelkou), pozvala nás na drink a vysvětlila nám vše, co jsme potřebovali vědět, dala mapu i brožurku o okolí. Moje první zkušenost s couchsurfingem a více než dobrá. Navíc nám zavolá paní z Rumunska, přes kterou si tu pronajímáme na měsíc krásný dům se dvěma ložnicemi.
     Nyní se zabydlujeme a je tu krásně :). Asi se to nedá moc dobře popsat slovy, ale zkusím to shrnout. O pačasí se zmiňovat asi nemusím, přímořské klima, nic jiného než sandály a šortky a tričko tu nepotřebujem. Jsou tu konečně super ceny : Dům 700 USD/měsíc s 1 Mbit/sec internetem, bez vody a elektřiny. K jídlu čerstvé ryby z moře s hranolky/bramborem/whatever a salátem za 3 USD (a to je tuňák velkyý jak kapr, žádné muší porce). Malé točené pivo 0.5 USD, cigarety 0.75, taxi 1-3 USD (ale já už mám kolo, není to tu tak velké). Krásná čistá pláž s bílým pískem daleko od ulice, oddělené pásem barů. Pohodová atmosféra, poblíž s ostrovy s bungalovy a treehousy.
      Kambodža je ta pravá Asie. Stinná stránka jsou špatné cesty, pouliční osvětlení tu trošku chybí. Takže večer je tu taková tma, že by krtek neřekl ani švec. (ale náš dům je luxusně osvětlen :)). Jsou tu žebráci s urvanými končetinami od min. A trošku se teď kambodžani kočkovali s thajci, ale nevypadá to vážně a celá záležitost se odehrála na opačném místě v Kambodže, než jsme my.

náš oblíbený bar na pláži

náš dům - větší ložnice s koupelnou

menší ložnice


obývák :)

kuchyň

obývák z balkónku :)

náš domeček zvenčí

3 komentáře:

  1. Sakra, vydala jsem se na špatnou stranu světa, člověče!! Objevils pravý ráj! Vikouši, ale s tím domem si snad děláš pr... :))) Taková vila vilekula! Hehee, užívej si to tam i za mě :)

    OdpovědětVymazat
  2. ... to si snad vyfotil nějaký sen, ale jo, přeju vám to, poznali jste, co je to spát v díře, tak si zasloužíte trochu toho pohodlíčka

    OdpovědětVymazat
  3. luxusní bydlení i zážitky! :-)

    OdpovědětVymazat